• Zahájenie školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia.

            Obec Rudná ako zriaďovateľ Materskej školy Rudná oznamuje rodičom, že školský rok 2022/2023 sa začína v pondelok, 05. septembra 2022 s celodennou prevádzkou od 06:30 hod. vo vynovených priestoroch Materskej školy Rudná.

            Tešíme sa na vás!

            Vážení rodičia.

            Obec Rudná ako zriaďovateľ Materskej školy Rudná oznamuje rodičom, že školský rok 2022/2023 sa začína v pondelok, 05. septembra 2022 s celodennou prevádzkou od 06:30 hod. vo vynovených priestoroch Materskej školy Rudná.

            Tešíme sa na vás!

          • Zápis detí do MŠ na školský rok 2022/2023

          • O Z N A M

            o zápise detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy, ktorého zriaďovateľom je Obec Rudná v školskom roku 2022/2023

            V zmysle § 59 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a v súlade s § 3 vyhlášky  Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 438/2020, ktorou sa mení a dopĺňa vyhláška Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky č. 308/2009 Z. z., Obec Rudná  po dohode s riaditeľkou materskej školy (ďalej len „MŠ“) oznamuje  rodičom,   že   z á p i s   detí do materskej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Rudná  na  školský rok  2022/2023 sa uskutoční 

            v termíne od 9. mája 2022 do 11. mája 2022, v čase od 13:00 hod do 15:00 hod.

            Do materskej školy sa prijímajú deti na základe písomnej žiadosti na predprimárne vzdelávanie zákonného zástupcu spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní. Formulár žiadosti na predprimárne vzdelávanie je možné stiahnuť si a vytlačiť z webového sídla Obce Rudná ( www.obecrudna.sk/ine-tlaciva ) alebo si žiadosť osobne vyzdvihnúť v podateľni Obecného úradu Rudná.

            Podmienky prijímania detí do materskej školy:

            • Prednostne budú prijímané deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, teda deti, ktoré dovŕšia päť rokov veku do 31. augusta 2022.
            • Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa v materskej škole v obci, v ktorej má trvalý pobyt, ak zákonný zástupca nevyberie inú materskú školu, ak ho riaditeľ tejto materskej školy prijme.
            • V prípade, ak sa do MŠ prijíma dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca dieťaťa predloží spolu so žiadosťou okrem potvrdenia  o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.
            • V prípade zvýšeného záujmu a po prijatí všetkých detí do materskej školy, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, určujeme podľa ostatné podmienky postupu prijímania detí nasledovne: 

            Na základe žiadosti zákonného zástupcu budú prednostne prijaté deti do naplnenia kapacity materskej školy:

            1. deti, ktoré nedovŕšia do 31. 08. 2022 vek 5 rokov a zákonný zástupca bude žiadať v školskom roku 2022/2023 o predčasné zaškolenie, pričom predloží so žiadosťou aj písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a dieťa má trvalý pobyt v obci,
            2. deti, ktoré dovŕšia tretí rok veku v kalendárnom roku 2022 a ich súrodenci už danú MŠ navštevujú,
            3. deti, ktoré majú osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky a sú primerane samostatné (nemá plienky, fľašu, cumlík, samostatne sa naje lyžicou, napije z pohára, používa WC, umyje si ruky, oblečie základné časti odevu, obuje sa),
            4. deti, s trvalým pobytom v obci Rudná,
            5. ostatné, v závislosti od voľnej kapacity, podľa veku:
            • deti, ktoré dovŕšia vek 5 rokov,
            • deti, ktoré dovŕšia vek 4 roky,
            • deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky. 

            Možnosti doručenia kompletne vyplnenej žiadosti so všetkými náležitosťami a podpismi oboch zákonných zástupcov dieťaťa: 

            a) papierovou formou :

            • osobne prostredníctvom podateľne Obecného úradu v Rudnej (v označenej obálke „Žiadosť o prijatie do MŠ“),
            • poštou na adresu: Obec Rudná, Rudná 69, 048 01 Rožňava 

            b) elektronickou formou - prostredníctvom elektronického portálu MŠ :

            • stiahnite si dokument - Vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast o zdravotnom stave dieťaťa  následne ho nechajte potvrdiť u lekára (www.obecrudna.sk/ine-tlaciva),
            • vyplňte elektronický formulár na EduPage stránke škôlky - kde následne nahráte potvrdenie od lekára, uvediete všetky systémom požadované údaje (www.msrudna.edupage.org/register),
            • žiadosť odošlete spolu s prílohou, miestom a aktuálnym dátumom,
            • po odoslaní elektronickej žiadosti dostanete PIN na sledovanie alebo zmenu vašej žiadosti - o jej stave budete automaticky informovaní.

            Zákonným zástupcom bude rozhodnutie riaditeľky MŠ o prijatí alebo o neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie doručené prostredníctvom elektronickej schránky slovensko.sk, príp. v podobe listinného rovnopisu s autorizačnou doložkou.

            Na prijatie dieťaťa do MŠ neexistuje právny nárok!

            Mgr. Henrieta Horváthová
            starostka obce

          • Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2022

          • Vážení rodičia, milí priatelia.

            Blíži sa najkrajší sviatok roka - Vianoce, preto mi prosím dovoľte zavinšovať Vám šťastné a veselé Vianoce v kruhu svojej rodiny prežité v zdraví, šťastí, láske a v neposlednom rade poďakovať sa Vám za doterajšiu spoluprácu a zaželať všetko len to najlepšie do nového roka 2022.

            Tešíme sa na vás opäť po prázdninách!

          • Mikuláš 2021

          • Milé deti!

            Na známosť sa všetkým dáva, že dňa 06.12.2021 v pondelok príde o 15:00 hodine do našej obce Mikuláš a jeho pomocníci Čert a Anjel rozdávať deťom radosť a sladké prekvapenie.

            Mikuláš a jeho pomocníci začnú svoju púť po dedine v sprievode vianočných piesní, očakávajte ich v bránke s básničkou a úsmevom na tvári :)

            Ho, ho, hó milé deti. Teší sa na vás Mikuláš a jeho pomocníci!

          • Začiatok šk. roka 2021/2022 - pokyny

          • Oznamujeme rodičom, že školský rok 2021/2022 sa začína dňa 02.09.2021 s celodennou prevádzkou od 06:30 do 16:00 hod. Žiadame rodičov, aby v záujme zdravia našich detí aj nás všetkých dodržiavali aktuálne protiepidemických opatrenia.

            Do budovy MŠ vstupujte len s prekrytými hornými dýchacími cestami na nevyhnutný čas pre odprevadenie dieťaťa.

            Používajte dezinfekciu rúk.

            Pri prvom nástupe dieťaťa do škôlky zákonný zástupca fyzicky podpíše "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa".

            Po každom prerušení dochádzky do MŠ v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič zasiela "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" ELEKTRONICKOU FORMOU - prostredníctvom ŠIS EduPage v module "Žiadosti".

            Návod: Vyhlásenie o bezpríznakovosti - ŠIS EduPage

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID - 19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu, bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov MŠ.

            Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Ďakujeme za pochopenie!

             

          • Školský rok 2021/2022 sa začína!

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že školský rok 2021/2022 sa začne vo štvrtok, 02.09.2021 s celodennou prevádzkou v našej škôlke od 06:30 hod.

            Viac informácií prinesieme už čoskoro!

            Tešíme sa na vás!

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021

          • Dňa 30.06.2021 sme slávnostne ukončili školský rok 2020/2021.

            Prvú - základnú kapitolu svojho života uzavrelo 6 detičiek, ktoré na budúci školský rok nastúpi do prvého ročníka ZŠ.

            Vážení rodičia, ďakujeme vám za úžasnú spoluprácu aj napriek náročnej situácii ktorá nastala tento školský rok.

            Prajeme vám príjemné prežitie letných prázdnin. Budúcim školákom prajeme veľa úspechov na školách, aby si tam našli svoje miesto. Vám milé detičky, prajeme veľa síl a vidíme sa opäť v septembri!

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021.

          • Deň matiek 2021

          • Milé mamičky, babičky, prababičky. Dovoľte nám pozdraviť vás pri príležitosti vášho sviatku malým darčekom :)

            Video s pozdravmi pri príležitosti dňa matiek 2021 sa pripravuje a bude zverejnené na portáli EduPage.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek 2021.

          • Oznámenie o zápise na rok 2021/2022

          • Oznámenie o spôsobe doručenia žiadostí o prijatie

             

             

            O Z N A M

             

            o zápise detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy, ktorého zriaďovateľom je Obec Rudná v školskom roku 2021/2022

             

            V zmysle § 59 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a v súlade s § 3 vyhlášky  Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 438/2020, ktorou sa mení a dopĺňa vyhláška Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky č. 308/2009 Z. z., Obec Rudná  po dohode s riaditeľkou materskej školy (ďalej len „MŠ“) oznamuje  rodičom, že   z á p i s   detí do materskej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Rudná  na  školský rok  2021/2022 sa uskutoční 

             

            v termíne od 10. mája 2021 do 14. mája 2021.

             

            Do materskej školy sa prijímajú deti na základe písomnej žiadosti na predprimárne vzdelávanie zákonného zástupcu spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní. Formulár žiadosti na predprimárne vzdelávanie je možné stiahnuť si a vytlačiť z webového sídla Obce Rudná alebo si žiadosť osobne vyzdvihnúť v podateľni Obecného úradu Rudná.

             

            Podmienky prijímania detí do materskej školy

             

            • Prednostne budú prijímané deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné – deti, ktoré dovŕšia päť rokov veku do 31. augusta 2021.
            • Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa v materskej škole v obci, v ktorej má trvalý pobyt, ak zákonný zástupca nevyberie inú materskú školu, ak ho riaditeľ tejto materskej školy prijme.
            • V prípade, ak sa do MŠ prijíma dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca dieťaťa predloží spolu so žiadosťou okrem potvrdenia  o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.
            • V prípade zvýšeného záujmu a po prijatí všetkých detí do materskej školy, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, určujeme  ostatné podmienky postupu prijímania detí nasledovne: 

            Na základe žiadosti zákonného zástupcu budú prednostne prijaté deti do naplnenia kapacity materskej školy:

            1. deti, ktoré nedovŕšia do 31. 08. 2021 vek 5 rokov a zákonný zástupca bude žiadať v školskom roku 2021/2022 o predčasné zaškolenie, pričom predloží so žiadosťou aj písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a dieťa má trvalý pobyt v obci;
            2. deti, ktoré dovŕšia tretí rok veku v kalendárnom roku 2021 a ich súrodenci už danú MŠ navštevujú;
            3. deti, ktoré majú osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky a sú primerane samostatné (nemá plienky, fľašu, cumlík, samostatne sa naje lyžicou, napije z pohára, používa WC, umyje si ruky, oblečie základné časti odevu, obuje sa);
            4. z obce Rudná;
            5. ostatné, v závislosti od voľnej kapacity, podľa veku:
            • deti, ktoré dovŕšia vek 5 rokov,
            • deti, ktoré dovŕšia vek 4 roky,
            • deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky.

             

            Možnosti doručenia kompletne vyplnenej žiadosti

            so všetkými náležitosťami a podpismi oboch zákonných zástupcov dieťaťa:

             

            a) papierovou formou - stiahnutím priloženého súboru, následným vyplnením a doručením:

             

            • osobne prostredníctvom podateľne Obecného úradu v Rudnej (v označenej obálke „Žiadosť o prijatie do MŠ“),
            • poštou na adresu: Obecný úrad Rudná, Rudná č. 69, 048 01 Rožňava,
            • elektronickou formou prostredníctvom e-mailu na adrese msrudna@obecrudna.sk
            • prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky Obecného úradu v Rudnej. (číslo elektronickej schánky E0005582507)

             

            b) elektronickou formou - prostredníctvom EduPage stránky Materskej školy v časti "Elektronická prihláška":

             

            • stiahnite si dokument - Vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast o zdravotnom stave dieťaťa  následne ho nechajte potvrdiť u lekára,
            • vyplňte elektronický formulár na EduPage stránke škôlky - kde následne nahráte potvrdenie od lekára, vypíšete všetky požadované údaje
            • žiadosť odošlete spolu s prílohou, miestom a aktuálnym dátumom.
            • po odoslaní elektronickej žiadosti dostanete pin na sledovanie alebo zmenu vašej žiadosti - o jej stave budete automaticky informovaný.

            *modul Elektronická prihláška bude sprístupnený len od 10.05.2021 do 14.05.2021

             

             

            Zákonným zástupcom bude rozhodnutie riaditeľky MŠ o prijatí alebo o neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie doručené.

             

             

                           

                                                                                                        Mgr. Henrieta Horváthová

                                                                                                                    starostka obce

             

          • Mesto Rožňava - oznámenie o zápise do 1. ročníka

          • Oznámenie o termíne zápisu detí do prvého ročníka základných škôl – školský rok 2021/2022 - v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Rožňava

             

            Mesto Rožňava v zmysle § 20 ods. 3 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní / školský zákon / a o zmene a doplnení niektorých zákonov a VZN mesta Rožňava č. 9/2014 o mieste a času zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole oznamuje zákonným zástupcom detí, že zápis do prvého ročníka základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Rožňava t. j.:

             

            Základná škola Akademika J. Hronca, Zakarpatská 12;

            Základná škola, Pionierov 1;

            Základná škola, Zlatá 2;

            Spojená škola J. A. Komenského 5 –

            Óvoda, Fábry Zoltán Alapiskola és Szakközépiskola

             

            na školský rok 2021/2022 bude  prebiehať v termíne:

            7.  4.  2021    -   9.  4.  2021

            v čase od 7.30 do 16.00 hod.

             

            Podrobnosti k zápisu nájdete na webových sídlach jednotlivých škôl.

            V Rožňave 8. marca 2020

             

            Michal Domik

            primátor

          • Oprava mylnej informácie

          • Vážení rodičia. Na základe mylných informácií zo strany ZŠ Zlatej v Rožňave vám oznamujeme, že na oznámení o zápise do prvých ročníkov na rok 2021/2022 je chybný dátum. Toto oznámenie prosím považujte za bezpredmetné. O nových termínoch zápisov vás budeme informovať.

          • Prerušenie prevádzky MŠ.

          • Vážení rodičia.

            Na základe rozhodnutia zriaďovateľa MŠ vám oznamujeme,

            že od pondelka 15.02.2021 PRERUŠUJEME prevádzku materskej školy z dôvodu nízkeho počtu detí.


            Prevádzka MŠ opäť začne po jarných prázdninách, v pondelok 01.03.2021.


            Ďakujeme za pochopenie.

             

          • Prevádzka MŠ od 18.01.2021 - informácie

          • Oznámenie o obnovení prevádzky v Materskej škole

             

             

             

            Vážení rodičia!

             

             

            oznamujeme vám, že prevádzka Materskej školy sa obnovuje od 18.01.2021 s celodennou prevádzkou.

             

             

            Do odvolania platia pre prevádzku MŠ tieto opatrenia:

             

            • Materská škola sa otvára LEN pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať prácu z domu (Home Office),
            • sprevádzajúca osoba – rodič sa MUSÍ preukázať negatívnym Ag testom na COVID – 19 (nie starším ako  5 kalendárnych dní) a potvrdením od zamestnávateľa, že nemôže vykonávať prácu z domu (Home Office),
            • výrazne žiadame rodičov, aby dieťa do MŠ nosil len JEDEN zákonný zástupca, ktorý sa preukáže uvedenými dokumentmi,
            • dieťa nastupuje do MŠ až po vyplnení / odoslaní Vyhlásenia o bezinfekčnosti papierovou formou alebo elektronicky prostredníctvom EduPage.
            • dôrazne vás žiadame, aby ste sa prihlasovali školský portál EDUPAGE, pretože vás budeme informovať o dôležitých zmenách a opatreniach!

            (v prípade problémov nás kontaktujte na admin@obecrudna.sk).

             

             

            Odporúčanie:

             

            Odporúčame rodičom, ktorých sa opatrenia týkajú, aby sa išli otestovať v priebehu zajtrajšieho (15.01.) alebo sobotňajšieho dňa (16.01.)

             

             

             

            Mgr. Henrieta Horváthová

                       starostka obce

          • Prevádzka MŠ od 11.01.2021 - informácie

          • Na základe odporúčania MŠVVaŠ SR a Krízového štábu SR

            Obec Rudná, ako zriaďovateľ predškolského zariadenia

            N E O B N O V U J E  P R E V Á D Z K U

            Materskej školy v Rudnej

            od 11.01.2021 až do odvolania

            z dôvodu zhoršenia epidemiologickej situácie.

            O prípadných zmenách vás budeme informovať!

            PROSÍME VÁS, ABY STE SLEDOVALI EDUPAGE PORTÁL MŠ, ABY VÁM NEUNIKLI ŽIADNE INFORMÁCIE.

            V prípade problémov s portálom nás prosím kontaktujte mailom na admin@obecrudna.sk

          • Mikuláš 2020

          • Vážení občania, milé deti!

            Oznamujeme vám, že v nedeľu, 06.12.2020 sa uskutoční Mikuláš. Nakoľko to epidemiologická situácia nedovoľuje aby sme sa spoločne zhromaždili na podujatí, pripravujeme pre vás link na online sledovanie Rozsvietenia vianočného stromčeka pred obecným úradom.

            Pevne veríme, že budúci rok sa už budeme môcť stretnúť všetci spoločne.Naďalej vám oznamujeme, že v nedeľu, 06.12.2020 bude od 14:00 hod. Mikuláš chodiť po obci a rozdávať sladké prekvapenie všetkým deťom, ktoré budú stáť v bránke.

            Pozorne počúvajte obecný rozhlas aby ste vedeli, kedy sa ujo Mikuláš aj so svojimi pomocníkmi vydá na cestu.Link pre ONLINE sledovanie rozsvietenia vianočného stromčeka zverejníme na stránkach obce, tak isto aj na Facebooku a Instagrame.

            Pripájame aj plagátik podujatia.